Selectie Galerie

KunstRAI

Op dinsdag 5 juni wordt de zeventiende editie van de KunstRAI geopend. Ruim honderdvijftig galeries presenteren op deze kunstbeurs een gevarieerd aanbod van beeldende kunst, vormgeving, glaskunst en sieraden. De meer vooruitstrevende galeries hebben zich gegroepeerd onder de noemer Art Amsterdam, maar er is ook veel plaats ingeruimd voor traditionele figuratieve kunst en moderne kunst. Nieuw dit jaar is de presentatie Statements in de Oosthal, een expositie van twintig innovatieve objecten en installaties geselecteerd uit de tientallen inzendingen van de deelnemende galeries. De KunstRAI vindt plaats in de Europahal van Amsterdam RAI en is open van 5 t/m 10 juni, di 18-22u, wo t/m zo 11-19u, vr 11-22u. Inl www.kunstrai.nl.

Metis NL

Na een jaar de expositieruimte gedeeld te hebben met Galerie Espace, verhuist galerie Metis NL naar het galeriecomplex aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. De eerste tentoonstelling in haar nieuwe ruimte heet Embodiment en is een samenwerking met het Vlaams Kunsthuis De Brakke Grond. Zeven kunstenaars, onder wie Jan Dietvorst, Nicolas Dings, Helen Frik en Arno Kramer, laten met hun werk verbeeldingen van het menselijk lichaam zien. 1 t/m 23 juni, Lijnbaansgracht 316, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

De Praktijk

Achter de intrigerende naam De Bedenkelijk Kijkende Grondeekhoorn gaan vier tekenaars schuil. Het verhaal gaat dat S.L. Trumpstein, Jeroen de Leijer, Ivo van Leeuwen en Gummbah elkaar vijf jaar geleden tegen het lijf liepen in een Tilburgs café en diezelfde avond een tijdschrift oprichtten. Ter gelegenheid van het verschijnen van het elfde nummer exposeert D.B.K.G deze maand in galerie De Praktijk. De titel van de tekeningenexpositie is al even welluidend: Geen saus over koude aardappelen. 2 juni t/m 1 juli, Lauriergracht 96, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Asian Party

Het project Asian Party, een samenwerking van fotografe Yee Ling Tang en verslaggeefster Evelyn Raat, richt zich op de jonge generatie Aziaten in de Nederlandse samenleving. In een fotoreportage en een serie interviews wordt een groep van 30 Aziatische jongeren geportretteerd die minstens twee keer per maand de zogenaamde Asian Parties bezoeken. Doel van het project is om het gesloten karakter van de Aziatische gemeenschap in Nederland te doorbreken. De expositie vindt plaats in het kader van het Amsterdam Roots festival, dat van 15 t/m 24 juni gehouden wordt in de Melkweg, het Concertgebouw, het Tropeninstituut en het Oosterpark. T/m 24 juni in de Melkweg Galerie, Marnixstraat 409, Amsterdam. Wo t/m zo 14-20u.

En verder

Schilderijen van Gé-Karel van der Sterren t/m 16 juni in Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam; schilderijen van Eduardo Gruber t/m 15 juli in Galerie Artline, Bloemgracht 65, Amsterdam; sculpturen van Hans Hovy t/m 30 juni in Galerie Onrust, Planciusstraat 9a, Amsterdam; foto's van Sara Blokland t/m 8 juni bij Van Zoetendaal, Lijnbaansgracht 109, Amsterdam; foto's van Wijnanda Deroo t/m 28 juni in Galerie VanKranendonk, Westeinde 29, Den Haag; sculpturen en collages van Lidy Jacobs t/m 17 juni in Galerie Cokkie Snoei, Mauritsweg 55, Rotterdam.