Oranje is verbijsterd

Bondscoach Louis van Gaal en de spelers van het Nederlands elftal hebben vanmiddag na afloop van de training in Hoenderloo verbijsterd gereageerd op de schorsing die de wereldvoetbalbond FIFA met directe ingang aan Edgar Davids heeft opgelegd.

Davids en de Portugese voetballer Fernando Couto werden vandaag geschorst omdat bij beiden tijdens dopingcontroles een te hoge hoeveelheid van het spierversterkende middel nandrolon is aangetroffen. Ook Frank de Boer is positief bevonden op het gebruik van dat middel. Zijn zaak wordt 14 juni behandeld door de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond (UEFA). In tegenstelling tot Davids speelt de verdediger van Barcelona zaterdag wel mee in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland.

Bij het Nederlands elftal heerst onbegrip over de maatregel van de FIFA, omdat de wereldvoetbalbond eergisteren nog heeft laten weten dat er geen problemen zouden zijn voor de wedstrijd tegen Estland. Het daaropvolgende kwalificatieduel speelt Nederland in september, tegen Ierland. Couto ontbreekt zaterdag in het WK-kwalificatieduel tegen Ierland. Hij mist volgende week ook de wedstrijd tegen Cyprus.