Kempen wil bank

De Nederlandse zakenbank Kempen & Co verwacht binnenkort een vergelijkbare bank te kunnen overnemen in Groot-Brittannië.

Dit zegt bestuursvoorzitter J. Krant vandaag in deze krant, naar aanleiding van het overnamebod van de Belgisch-Franse bankverzekeraar Dexia op Kempen.

Dankzij de nieuwe eigenaar krijgt Kempen & Co een flinke zak met geld voor overnames, een volgens Krant ,,omvangrijk, niet nader te specificeren bedrag''.

Kempen & Co heeft het afgelopen anderhalf jaar geprobeerd op eigen kracht een `Kempenachtige' bank te kopen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Scandinavië. ,,We zijn bij veel bedrijven langs geweest. Maar het was te duur, kwalitatief niet goed genoeg of een combinatie van beide. Of men wilde niet verkopen.'' In Nederland is nog even gesproken met Van Lanschot. ,,Met Van Lanschot hadden we een bank gekregen, die een beetje lijkt op een Zwitserse privébank, waarbij de nadruk meer ligt op het beheren van vermogens. Maar Van Lanschot heeft een andere strategie.''

INTERVIEW KRANT: pagina 14

    • Karel Berkhout