Wie is waar

Op de tot voor kort beweeglijke transfermarkt voor beurshandelaren en aandelenanalisten is het stil geworden, door de omslag in het beursklimaat. Saneringen bij zakenbanken zijn waarschijnlijker dan uitbreidingen en zullen nieuwe handelaren het eerst treffen, volgens het last in first out principe. Om dit te compenseren zal de werkgever die toch een handelaar weet te strikken, hem dan ook voor drie jaar een vaste baan en bonus moeten garanderen. Dat doet de werkgever alleen voor een echte rainmaker, met veel klanten en een massieve omzet. Maar veel klanten (particulieren en instituten) zijn uit de effecten gestapt en de omzetten zijn laag. In de stille dealing room doden handelaren de tijd met computerspelletjes en bezoekjes aan klanten.

Op de markt die leeft van transfers – die van uitzendwerk, werving en selectie – wordt nog altijd driftig overgestapt. Jim Reese (45) wordt CEO bij Randstad Noord-Amerika, dat het moeilijk heeft.

Randstad is in de VS begonnen met een reorganisatie en opent voorlopig geen nieuwe vestigingen. ,,Eerst de huidige vestigingingen maar eens laten vollopen met omzet'', zegt een woordvoerder die Reese's taak omschrijft als performance en cost control. ,,Lukt dat niet, dan heeft ie een probleem.'' Randstad zoekt ook nog altijd een Chief Financial Officer. Gesprekken met kandidaten zitten in de ,,afrondende fase.''

Peter Valks (42) is per 1 mei benoemd tot directeur van Vedior Nederland als opvolger van Obe Kuipers, die is teruggetreden uit de raad van bestuur van Vedior. Valks was directeur van Vedior Personeelsdiensten en daarvoor zo'n tien jaar landenmanager bij ING Barings in onder meer Hongkong, Uruguay en Zimbabwe. ,,Maar op een gegeven moment wilde ik terug naar Nederland'', zegt Valks, die Vedior in Nederland wat meer in de schijnwerpers wil zetten: ,,Het gaat veel beter dan soms in de media lijkt.'' Lonkt de raad van bestuur als de `beeldvorming' beter wordt? ,,Dat denk ik niet. Als ik hier klaar ben wordt het waarschijnlijk tijd voor wat anders.''

Is verdergaande specialisatie het devies van Valks met Vedior, Hans Logtenberg (44) is al erg gespecialiseerd. Zijn net opgerichte Lumas Recruitment – vernoemd naar de kinderen Luuk, Marleen en Sven – werft kader voor bouw- en vastgoedondernemingen. Ooit liet Logtenberg een rechtenstudie versloffen om tennisleraar te worden. ,,Ik was een aardige b-speler en dan word je dus leraar, net als de meeste golf- en skileraren'', zegt Logtenberg. Hij gaf les in Oostenrijk en Duitsland, waar hij ook een tennisschool had. Onlangs verliet hij wervingsbureau Centerpoint na een conflict over de betaling van tantièmes.

Bij IBM Nederland, waar 4.500 mensen werken, vertrekt voorzitter Amandus Lundqvist (56) per 1 juni. Hij wordt opgevolgd door Bart Fehmers (35), die onder meer directeur was van de softwaregroep.

Koos van der Meulen (53) vertrekt per 1 september bij het Amerikaanse telecombedrijf Global Crossing. Van der Meulen, die verantwoordelijk was voor de Europese marketing en verkoop, is de telecomsector beu en gaat ,,iets totaal anders doen''. Wat precies, zegt hij nog niet te weten. ,,Misschien begin ik een restaurantje in Frankrijk'', zegt hij telefonisch. Van der Meulen werd vooral bekend vanwege zijn ultrakorte carrière als directeur bij internetbedrijf World Online, waar hij het slechts vier maanden volhield. Van der Meulen vertrok, om nooit opgehelderde redenen, enige maanden voor de dramatische beursgang van het bedrijf.

personalia@nrc.nl

    • Karel Berkhout