Twee Palestijnen vinden de dood bij zelfmoordacties

Twee Palestijnen hebben gisteren zelfmoordaanslagen gepleegd op Israëlische legerposities in de Gazastrook. Daarbij kwamen alleen de daders om het leven. Op de Westelijke Jordaanoever werden in totaal drie kolonisten gedood, van wie twee vrouwen. Bij Jericho werd een Palestijn doodgeschoten, volgens een Palestijnse woordvoerder door een Israëlische undercovereenheid. Voorts werd voor het eerst een bom gevonden op de grote autoweg tussen Tel Aviv en Jeruzalem. In het parlement zei premier Sharon vanochtend te beseffen dat ,,woede groeit'' in Israël over Palestijns geweld, maar dat verdere zelfbeheersing moet worden betracht. De eerste gesprekken tussen veiligheidschefs van beide zijden sinds weken eindigden gisteravond zonder resultaat. Israël eiste stopzetting van het Palestijnse geweld; de Palestijnen zeiden dat Israël eerst de blokkades van Palestijns gebied moet opheffen en de bouw in nederzettingen bevriezen.