ORECCHIETTE MET ANSJOVIS EN SPINAZIE

Snijd de spinazie in brede repen en zet weg. Bak de pijnboompitten een paar minuten in een droge koekenpan op een matig vuur tot ze rondom goudgeel zijn. Neem de pan van het vuur en zet weg.

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, doe er de pasta in en laat in circa 10 minuten bijtgaar koken. Volg anders de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een grote, zware koekenpan op een matig vuur. Doe er de rode ui in en laat onder af en toe omscheppen circa 5 minuten fruiten tot de ui gaar is. Voeg de ansjovis toe en roerbak een paar minuten tot ze beginnen te smelten. Voeg de knoflook toe en laat onder regelmatig roeren nog een paar minuten bakken tot de ansjovissen gesmolten zijn en de knoflook goudgeel is. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.

Schep er de spinazie door en laat onder regelmatig omscheppen 3 tot 4 minuten bakken tot hij geslonken is. Breng op smaak met wat zout; niet te veel omdat de ansjovis vrij zout is, en maal er royaal zwarte peper over.

Giet intussen de pasta af en laat goed uitlekken. Schep de pasta om met de saus en laat even doorwarmen. Serveer in voorverwarmde pastaborden en geef er de geraspte kaas apart bij.

    • Kim Maclean