Ook Siemerink verliest kansloos

Jan Siemerink heeft gisteren in de eerste ronde van Roland Garros kansloos verloren van de als zestiende geplaatste Argentijn Franco Squillari: 6-4, 6-2 en 6-1.

De 31-jarige Nederlander had op baan veertien niets in te brengen tegen de Zuid-Amerikaanse gravelspecialist die vorig jaar nog in de halve finales van de Open Franse tenniskampioenschappen stond. ,,Ik had totaal geen kans tegen hem. Hij was niet onder de indruk van mijn spel. Ik zat constant in de verdrukking. Ik had alleen nog kunnen winnen als hij door zijn enkel ging. Maar zelfs dat lukte niet.''

Siemerink, die nu nummer 85 van de wereldranglijst is, gaat zich de komende weken voorbereiden op het grasseizoen. De Nederlander speelt in de voorbereiding op Wimbledon de toernooien van Queens en Rosmalen. Siemerink: ,,Ik kom Squillari graag op het gras tegen.''

Bij de mannen werd de Zweedse finalist van vorig jaar, Magnus Norman, gisteren in de eerste ronde uitgeschakeld door de Spanjaard David Sanchez. Pete Sampras kwam goed weg tegen de Franse qualifier Cedric Kauffmann. De als vijfde geplaatste Amerikaan verijdelde drie matchpoints en won uiteindelijk in vijf sets.

Toeschouwers op Roland Garros kunnen hun service-snelheid laten meten. Voor tien franc (ruim drie gulden) mogen zij per persoon drie ballen slaan. De opbrengst is voor een goed doel. Het te breken record is 185 kilometer per uur.