Excelsior begint nacompetitie met overwinning

Excelsior is de nacompetitie in groep B begonnen met een zege op Cambuur Leeuwarden: 3-2.

De satellietclub van Feyenoord had daar gisteravond ook recht op, omdat de Rotterdammers het grootste deel van de wedstrijd domineerden. Trainer Koster kon zijn spelers alleen verwijten dat zij de Friezen tot twee keer toe, na een voorsprong van 2-0 en 3-1, lieten terugkomen.

Cambuur verloor dit seizoen voor de derde keer van Excelsior. In de competitie won de Rotterdamse club thuis met 3-2 en in Leeuwarden met 5-1. Ook het derde duel leek al na achttien minuten gespeeld. Eerst scoorde Lopes Monteiro (14de minuut) en vervolgens Buffel voor Excelsior, de nummer twee van de eerste divisie.

In die beginfase denderde Excelsior over de Friezen heen. Vooral in de verdediging rammelde het bij Cambuur, dat geen antwoord had op de snelheid van de vleugelspelers Mtiliga en Lopes Monteiro. Uiteindelijk viel de schade bij de winnaar van de vierde periodetitel na de eerste helft nog enigszins mee. Dat kwam doordat de Rotterdammers na de 2-0 enkele enorme kansen misten. Lopes Monteiro verprutste de grootste mogelijkheid op een doelpunt. Vrijgespeeld door de doorgebroken spits Lopes kon hij de bal voor een leeg doel niet onder controle krijgen.Kort na rust keerde de spanning in de wedstrijd terug. Rook tikte in de 52ste minuut voor Cambuur een hoekschop van Abma binnen: 2-1. De hoop bij trainer Kruys op een beter resultaat duurde maar enkele minuten. Invaller Somalia zette in zijn eerste actie prima voor op Lopes Monteiro, die doelman Paauwe met een kopbal kansloos liet.

Een kwartier voor tijd stond de verdediging van Excelsior te slapen bij een voorzet van Goudmijn. De bal belandde bij Rook, die zijn tweede treffer maakte. Daarna kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar meer doelpunten bleven uit.