Cricketer Zuiderent mijdt WK

Bas Zuiderent ziet af van deelname aan de ICC Trophy, het B-WK in het cricket, in juni en juli in Toronto. De 24-jarige professional kiest voor zijn toekomst als batsman bij Sussex, waar hij kortgeleden twee centuries maakte en een belangrijke speler is.

,,Mijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af. Als ik een maand wegga, loop ik het risico dat ik mijn plaats kwijtraak. Er staat veel geld op het spel en de concurrentie is moordend'', verklaart Zuiderent zijn afmelding voor de Nederlandse cricketselectie. De cricketer wil zijn eigen eisen kunnen stellen bij de verlenging van zijn contract.

In Toronto kan de Nederlandse ploeg zich kwalificeren voor de World Cup, het A-WK in 2003 in Zuid-Afrika. Om zich daarvoor te plaatsen moet Nederland in Canada bij de eerste drie eindigen. Vandaar dat aanvoerder Lefebvre zich niet neerlegt bij de beslissing van Zuiderent. Volgens Lefebvre krijgt hij geen slechter contract als hij voor Nederland uitkomt.