Belangenvereniging

Europese topvoetballers gaan binnenkort een belangenvereniging oprichten. Directe aanleiding is het toenemend aantal dopingaffaires. Inititiatiefnemers van de Federatie van Topvoetballers zijn de spelers van het Nederlands elftal. Twee van hen, Frank de Boer (Barcelona) en Edgar Davids (Juventus), zijn onlangs positief bevonden. In hun urine was het verboden middel nandrolon aangetroffen.

De topvoetballers willen zich in georganiseerd verband gaan bezighouden met regelgeving en reglementen, niet alleen op het gebied van doping maar bijvoorbeeld ook om zaken als de competitieprogramma's in de verschillende Europese landen. International Phillip Cocu (Barcelona) legde vanochtend in Hoenderloo, waar het Nederlandse elftal zich voorbereidt op de interland tegen Estland, een verklaring af over het initiatief.

Het is de bedoeling dat oud-topvoetballers, topfiguren uit het bedrijfsleven en oud-politici functies gaan vervullen binnen de federatie. Ook Rob Cohen, zaakwaarnemer van de gebroeders De Boer, speelt een rol bij de totstandkoming van de belangenvereniging.