Agent vast na trekken wapen in taxi

Een hoofdagent van de politie IJsselland, die in zijn vrije tijd als taxichauffeur werkzaam is, is door de politie aangehouden nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag in Oldenzaal drie mannen heeft bedreigd met een vuurwapen. De agent had de drie mannen met een taxi van Hengelo naar Oldenzaal gebracht. Toen er werd getreuzeld bij het betalen, haalde hij uit de kofferbak een vuurwapen waarmee hij de mannen bedreigde. De politieagent heeft inmiddels in grote lijnen bekend. Hij wordt verdacht van bedreiging met een vuurwapen en afpersing.

Het is nog niet duidelijk of het vuurwapen van de agent, een 30- jarige Hengeloër, zijn dienstwapen was. Bij de bedreiging liet hij zijn identiteitsbewijs van de politie zien. De hoofdagent is na zijn aanhouding geschorst.

Morgen wordt de hoofdagent voorgeleid aan de rechter-commissaris. Afhankelijk van de uitspraak van de rechter wordt bekeken welke maatregelen er verder worden genomen.