Selectie Radio

Kunststof. Gesprek met schrijver Tomas Ross over zijn politieke thriller Tranen over Hollandia dat handelt over de Nieuw Guinea-crisis van begin jaren zestig. Radio 1, 19.02-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van hotelier Bert Kistjes in Wijk aan Zee wandelt bioloog Arjen Kikkert over het PEN-eiland, dat binnenkort als recreatiegebied voor de toekomstige woonwijk IJburg zal dienen. Ook een gesprek met Dirk Mulder, directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hoogmalen. Tot slot vertaalt Jan Rot de beginregels uit de cyclus Frauenliebe und Leben van Robert Schumann. 747AM, 22.02-24.00u.

MiDiWoDoVPRO. Deze week aandacht voor het thema angst met een reportage over tunnelangst. In de studio praten Josine van Amersveld, voorzitter van de Stichting Fobieclub Nederland en een patiënt. Morgen, 747AM, 11.02-12.00u.