Recordbezoek Dunya festival

De 24ste editie van het Rotterdamse Dunya festival heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Volgens schattingen van de organisatie en de politie bezochten zondag 235.000 mensen het park bij de Euromast. Zaterdag bezochten al zo'n 50.000 bezoekers enkele concerten die als opwarmertje bedoeld waren.

Grote trekker was vooral de `koning van de Raï', de Algerijnse zanger Khaled. Naar schatting 20.000 mensen kwamen zaterdag aan het begin van de avond op zijn concert af. Zondag was de aanloop verspreid over veel meer evenementen. Vaak was op meer dan tien plaatsen tegelijk iets te doen.

Hoofdsponsor Western Union wil volgens topman P. Foster met het festival een driejarig contract dat `tegen het miljoen' gulden loopt. Een andere grote geldschieter is de gemeente, die dit jaar naar schatting de helft van het 1,5 miljoen gulden tellende budget inbracht.