Real Madrid pakt 28ste titel Spanje

Met een overtuigende overwinning op UEFA-Cupfinalist Alaves (5-0) heeft Real Madrid zaterdag voor de 28ste keer in de clubhistorie de Spaanse landstitel veroverd. De Koninklijke staat negen punten voor op de onttroonde titelverdediger Deportivo la Coruña. Deportivo had theoretisch nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar zou op grond van het negatieve onderlinge resultaat toch tweede zijn gebleven. Aan die theorie kwam gisteren een einde, want de ploeg van Roy Makaay verloor voor eigen publiek met 2-1 van Valladolid.

De Madrileense fans hebben vier jaar op een nieuw kampioenschap moeten wachten. Het keurkorps van trainer Vicente del Bosque moest na de wedstrijd meteen door naar een huldiging in de hoofdstad.

Barcelona heeft de kans op deelneming aan de Champions League niet meer in eigen hand na de nederlaag thuis tegen Oviedo: 0-1. Real Mallorca staat stevig op de derde plaats na de 4-0 zege op Rayo Vallecano. Valencia raakte na de deceptie in de Champions League twee punten achterop door een 1-1 gelijkspel tegen Racing Santander.

In Duitsland won Schalke 04 zaterdag de nationale beker. In Berlijn versloeg de club van de Nederlandse trainer Stevens het net naar de tweede Bundesliga gepromoveerde Union Berlin met 2-0. Böhme was succesvol voor de ploeg van Stevens. In de 53ste minuut scoorde hij uit een vrije trap, vijf minuten later schoot hij een strafschop in. Daarvoor, maar ook daarna, liet Union kansen op een beter resultaat liggen. Ondanks het verlies mag de ploeg volgend seizoen wel Europees voetbal spelen. Schalke plaatste zich als nummer twee van de competitie voor de Champions League, Union Berlin mag deelnemen aan het toernooi om de UEFA Cup.

Racing Strasbourg heeft zaterdagavond de Franse beker gewonnen. In Parijs bleef het tegen Amiens 0-0. In de strafschoppenserie bleek Strasbourg nauwkeuriger: 5-4. In de competitie kende Strasbourg een heel wat minder fraai seizoen. Volgend jaar speelt de club in de tweede divisie.

Westerlo heeft zondag de beker van België gewonnen. In Brussel versloeg de ploeg tweedeklasser Lommel met 1-0. Westerlo komt door de bekerwinst uit in de UEFA Cup.