Oude Kamphuis in selectie Oranje

Niels Oude Kamphuis is door bondscoach Louis van Gaal als debutant opgeroepen voor het Nederlands elftal dat zaterdag in Tallinn een WK-kwalificatie-interland speelt tegen Estland. De verdedigende middenvelder van Schalke 04, die tussen 1994 en 1999 uitkwam voor FC Twente, vervangt Clarence Seedorf die niet is geselecteerd wegens zijn teleurstellende optreden in de laatste ontmoeting van Oranje tegen Cyprus. Daarnaast zijn ook de PSV'ers Arnold Bruggink en Wilfred Bouma gepasseerd. Jaap Stam en Viktor Sikora ontbreken tegen Estland wegens blessures.

Hoewel hij de afgelopen weken niet in vorm was, heeft Van Gaal ook weer een beroep gedaan op Ruud van Nistelrooij. Dit op grond van zijn invalbeurt tegen Cyprus. Van Nistelrooij vierde zijn rentree in Oranje toen met een doelpunt. ,,Hij speelde gedreven, maar hij had wel meer treffers kunnen maken'', aldus Van Gaal.

Selectie Nederlands elftal: Doel: Van der Sar, Westerveld. Verdediging: Melchiot, Frank de Boer, Reiziger, Hofland. Middenveld: Cocu, Davids, Paauwe, Oude Kamphuis, Van Bommel, Kluivert. Aanval: Makaay, Zenden, Vennegoor of Hesselink, Van Nistelrooij, Hasselbaink, Van Hooijdonk en Overmars.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft laten weten dat in de voeding die is verstrekt aan de spelers van het Nederlands elftal, geen sporen zijn aangetroffen van het verboden middel nandrolon.

Noch in de voedingssupplementen Plantina Multi Vitamine en Plantina Vitamine C. Dit naar aanleiding van recente dopingtesten van Edgar Davids en Frank de Boer die positief uitvielen. De KNVB zal de bevindingen van het RIVM doorgeven aan de betrokken clubs Juventus en FC Barcelona.