Nominatie Eimers voor Theo D'Or

Ria Eimers is genomineerd voor de Theo D'Or, de grootste Nederlandse toneelprijs voor actrices, voor haar rol van Hekabe in De Trojaansen bij het Onafhankelijk Toneel. Lieke-Rosa Altink is genomineerd voor de Colombina, de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol van Agnes in De Familie Tót van De Paardenkathedraal. Dat heeft de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD) gisteravond bekendgemaakt, in de derde en laatste nominatie-ronde van dit seizoen. Op 11 juni is de prijsuitreiking.

Naast Eimers waren Henny Orri en Ellen Vogel reeds genomineerd voor de Theo d'Or. Altink heeft concurrentie van Jacqueline Blom en Margôt Ros. Voor de Louis D'Or, de prijs voor de beste acteur, zijn Warre Borgmans, Peter Blok en Steven van Watermeulen genomineerd. Voor de Arlecchino, voor de beste mannelijke bijrol, komen Kees Hulst, Lucas Vandervorst, Geert Lageveen en Frank Lammers in aanmerking.