Selectie Radio

OVT. Speciale jubileumuitzending over het 75-jarig bestaan van de VPRO met (van het eerste uur) dominee Everhard Spelberg, de 88-jarige mevrouw Ludriks, socioloog Anton Zijderveld en onpartijdig mediawatcher Jude Kehla. Zie ook artikel van Tom Rooduijn. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Gast is de Vlaamse museumdirecteur Jan Hoet die de tentoonstelling in Sonsbeek bij Arnhem samenstelde. Verder de namen van de genomineerden voor de theaterprijzen Louis d'Or, Theo d'Or, Arleccino en Colombia. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Gast is Ellen Tops die het boek Foto's met gezag maakte, een semiotisch perspectief op priesterbeelden van 1930 tot 1990. Zij geeft met dit boek een verhelderende blik op een belangrijke periode in de Nederlandse kerkgeschiedenis. 747AM, 23.02-24.00u.

Volgspot. Live optredens van de Engelse zangeres Sam Brown en een gesprek met zangeres, violiste, actrice en Volkskrantcolumniste Ellen ten Damme. Radio 2, 23.02-1.00u.

Damokles. Reportage over de zoektocht van de 38-jarige Annie, moeder van twee adoptiekinderen, en de 26-jarige computerfanaat Paul naar liefde, begrip en bevrijding. Radio 1, 0.04-1.00u.

Nachtlicht. Verhalen, gedichten en muziek uit de culturele hoofdstad Rotterdam met onder anderen nachtburgemeester Jules Deelder, zanger Peter Goedhart stadstroubadour Arie van der Krogt en schrijver Daïd El Haji. Radio 1, 1.04-6.00u.