Selectie Radio

Multicuturele letteren. In deze vierde aflevering van een serie een gesprek op Curaçao met schrijver Frank Martinus Arion. 747AM, 15.02-16.00u.

De Nederlanden. Tweede deel van een concert dat gegeven werd in het Utrechtse Vredenburg. Het gaat om een compositie van Peter Schat, die vorig jaar 65 werd. Opname van 21 mei. Radio 4, 16.02-17.00u.

Het roze rijk. Onder meer gesprekken met Willem van Albada en Henk van Manen, de hoofdpersonen uit de Reve-klassiekers De taal der liefde en Lieve jongens. Als `Teigetje' en `Woelrat' woonden zij dertig jaar geleden met de schrijver samen. Verder de laatste stand van zaken in het debat over homoseksualiteit en islam. 747AM, 18.02-18.45u.

Dunya Festival. Live uitzending vanaf het Rotterdamse festival-terrein met opnamen en gesprekken met makers van wereldmuziek. Radio 4, 19.00-1.00u.

Opium. Gesprek met fotografe Venus Veldhoen die foto's maakte van de punkscene in China. Verder schilder Rob Möhlmann over de stelling dat de schilderkunst dood is en zich niet ontwikkelt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Opnamen van Miles Davis met jazz-zangeres en pianiste Shirley Horn. Verder teruggevonden banden waarop te horen is hoe Frank Sinatra in de studio dirigent en orkest aanwijzingen geeft. Radio 2, 23.02-1.00u.