Schijver Monnink (94) overleden

De schrijver en wereldreiziger Gerard Monnink is woensdag op 94-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Oldenzaal. Zijn familie heeft dat vrijdag laten weten. Hij werd in de jaren vijftig bekend met het boek Met fiets en tent naar de Oriënt.

Monnink (Oldenzaal 1907) behoorde in de jaren vijftig en zestig tot de groep schrijvers met onder andere Henri Knap, Godfried Bomans en A. den Doolaard. Hij schreef als journalist voor onder andere De Tijd en Paris Match.

Voor de oorlog werd hij bekend met zijn reizen per fiets door Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op 93-jarige leeftijd presenteerde hij zijn laatste boek, Wereldreiziger in de jaren dertig. Voor dit jaar staat nog een heruitgave gepland van twee van zijn werken. Monnink wordt maandag in Oldenzaal begraven.