Gevaarlijk leven

Talloze onderzoeken hebben het al uitgewezen: het leven is gevaarlijk. Geen plek is veilig. Als de zon schijnt, kan de consument kiezen tussen twee mogelijkheden: kanker door de zon of kanker door de zonnecrème. Zowel zon als zonnecrème zijn ongezond volgens de wetenschap en de waarschuwingen zijn al internationaal uit gegaan. Nederland blijft nog sceptisch over de gevaren van zonnecrème en wacht op nieuw onderzoek. Toch kan de consument het beste niets op de huid smeren en hopen op bewolking en regen. Anders moet hij thuis blijven. Maar thuis is Greenpeace aan het stofzuigen. In de monsters van het huisstof blijken niet-afbreekbare gifsoorten te zitten die de consument ongewild kan consumeren. Die gifstofjes komen zomaar uit de tv en de pc gevallen, als het te stofzuigen karpet ze al niet van zichzelf bevat. Weg dus met die stoffen. Maar laat die gevaarlijke, niet afbreekbare gifstoffen nou net dienen als brandvertragers. Ze voorkomen dat pc's, tv's of karpetten zomaar in vlammen opgaan. Bij brand komen er nog meer gevaarlijke stoffen vrij, die onvrijwillig via de longen worden geconsumeerd, uche, uche. Waarheen kan de consument nog vluchten om zijn recht op honderd jaar gezondheid niet te verspelen?

    • Maarten Huygen