Gehoord in de trein

Een meisje raakt in gesprek met een zestienjarige jongen.

Jongen: ,,Ik wil alleen met een moslim-meisje trouwen. En ik haal mijn vrouw uit Turkije, want Turkse meisjes in Nederland zijn bedorven. Die gehoorzamen niet. Die doen niet wat in de koran staat. Volgens de koran is de man de baas. Mannen luisteren wel naar hun vrouw, maar dan beslissen zij wat er moet gebeuren.''

Meisje: ,,Doe je nooit de afwas?''

Man: ,,Nee, na het eten ga ik lekker naar buiten om te praten met de andere mannen. De vrouwen doen de afwas.''

Meisje: ,,Volgens mij zijn niet alle moslims zo traditioneel.''

Jongen: ,,Wat is dat, traditioneel?''

Meisje: ,,Ik bedoel dat je alles zo wil als vroeger. Maar jij hebt jouw standpunt. Er zijn ook andere meningen. Je kunt er ook anders over denken.''

Jongen: ,,Ik geef helemaal niet mijn mening. Wat ik zeg, is objectief, je kunt het nalezen. Het komt recht uit de koran.''

    • Maarten Huygen