Alcoholcontrole

De politie Drenthe heeft gisteravond en afgelopen nacht een grootscheepse alcoholcontrole gehouden op de snelweg A28. Alle automobilisten die in de richting van Assen reden, werden van de weg gehaald en naar de parkeerplaats van een benzinestation bij Beilen geleid. Daar moesten ze een test ondergaan en kregen ze informatiemateriaal en een cd van verkeersveiligheidsorganisatie 3VO. Geen enkele automobilist die op de A28 richting Assen reed, kon aan de controle ontkomen, omdat Rijkswaterstaat op de snelweg een blokkade had opgeworpen. De controle eindigde vanochtend om 3.00 uur . Er werkten meer dan veertig agenten aan mee, onder wie enkelen die nog in opleiding waren. Bij de alcoholcontrole was naast de politie Drenthe, Rijkswaterstaat en 3VO ook het Korps Landelijke Politiediensten betrokken. Om 2.00 uur vannacht kon de politie nog geen mededelingen doen over het aantal betrapte weggebruikers. (Foto WFA)