Potterhoekje

Harry's stem niet krakerig

IN UTRECHT IS woensdagmiddag een middag voor Potterfans georganiseerd door filmmaatschappij Warner Bros., waarbij gepraat werd over welke stem Harry Potter in de Nederlandse film moet krijgen. Meer dan zestig kinderen meldden zich aan bij het Potterhoekje, en daarvan konden er maar 25 een kaartje krijgen. Die zijn per lot uitgezocht. Dat is sneu voor de andere inzenders, maar bij een volgende Potteractie zijn er nieuwe kansen. Sommige kinderen gaven alvast hun mening over hoe Harry Potter volgens hen moest klinken:

,,We hebben jullie oproep in de NRC van afgelopen zaterdag gelezen en samen gepraat over hoe de stem van Harry zou kunnen klinken. Emma heeft alle boeken gelezen en Desiree de laatste en het begin van de eerste. Hij heeft geen uuhhm (deftige) stem, maar iets schoolachtigs. Niet krakerig maar een echte jongensstem. Hij schiet snel in de lach. Hij kan heel hard praten, maar als hij de waarheid zegt dan praat hij zachter, dan gaat zijn stem piepen.

Hij wordt niet zo vaak kwaad, maar als hij het wordt, als hij woedend is en hij schreeuwt dan praat hij wel duidelijk. Zijn stem slaat dan een beetje over en gaat piepen, hij praat dan geknepen.'

(Eigen nieuws Desiree Bruns, 8, Abcoude)

Legofan fopt Potterfans

EEN VOLWASSEN LEGO fan in Amerika heeft deze week Potterfans gefopt. Matthew Gerber is zowel Lego- als Potterfan. Hij knutselt graag met lego en zet dan foto's van zijn werk met andere fans op een speciale Lego-fan website op internet. Hij deed dat ook met zijn speciaal ontworpen Harry Potter-Lego poppetje. Dat zag er zo echt uit, dat Potterfans dachten dat het een echt Lego-ontwerp voor het langverwachte Harry Potter Lego is. Via internet kwamen er veel reacties. Maar het officiële Potter-Lego wordt pas in de herfst van dit jaar bekend gemaakt, als de eerste Potterfilm uitkomt. Warner Bros, die alle Potter-poppetjes controleert heeft de Potter Lego nog niet goed gekeurd.

Hier het nep Lego-Pottertje. (Zie ook op internet filmforce.ign.com, zoek onder Potter).