Krol mist deel PC Hooftprijs

Schrijver Gerrit Krol is een deel van zijn PC Hooftprijs kwijtgeraakt. Vorige week vrijdag mocht Krol in het Letterkundig Museum in Den Haag een beeld, oorkonde en een geldprijs van 125.000 gulden in ontvangst nemen.

Bij thuiskomst bleek hij het plastic tasje waarin de oorkonde zat, kwijt te zijn. Volgens A. Meinderts, adjunct-directeur van het Letterkundig Museum, is het niet uitgesloten dat de oorkonde is gestolen. ,,Maar degene die zoiets doet, kan het niet verkopen. Hooguit ophangen in een kamertje en er vol ontroering naar kijken.''

Het museum heeft na de melding van de vermissing het hotel en het restaurant waar Krol was geweest, uitgekamd. Ook is bij het taxibedrijf dat de heer en mevrouw Krol vervoerde nagevraagd of het tasje met het document daar gevonden was. Dit was niet het geval.

De oorkonde is een bijzonder document, geschreven door de kalligraaf Gerrit Noordzij. Als het vermiste document niet wordt gevonden, is het Letterkundig Museum bereid een nieuw exemplaar te laten maken, liet Meinderts weten.