Greenspan: VS zwak

De Amerikaanse economie is zwak, maar de vijf renteverlagingen sinds januari zorgen voor `substantiële steun'.

Dit heeft de Amerikaanse centralebankpresident Alan Greenspan gezegd in een toespraak bij de Economic Club in New York. ,,De periode van sub-optimale groei is nog niet over'', aldus Greenspan, ,,en we zijn niet gevrijwaard van het risico dat de economische zwakte groter is dan waar nu vanuit wordt gegaan.'' Greenspan zei echter ook dat ,,we ons moeten realiseren dat onze anticiperende beleidsreacties een substantiële steun zouden moeten verschaffen voor het aantrekken van de economische activiteit later dit jaar.'' Op de financiële markten werd verdeeld gereageerd op de toespraak, omdat sommige analisten er een aankondiging voor verdere renteverlagignen in zagen, en andere juist niet.