Gebouw Jeruzalem ingestort

Bij het instorten van de dansvloer op de vierde verdieping van een gebouw zijn gisteravond in Jeruzalem volgens voorlopige gegevens 23 mensen gedood en 300 gewond geraakt; zestien mensen liepen ernstige verwondingen op. Tientallen mensen worden vermist en liggen waarschijnlijk onder dikke lagen puin.

De speciale rampeneenheid van het Israëlische leger en legereenheden voor burgerbeveiliging zoeken sedert vannacht met honden naar overlevenden. Vier mensen zijn inmiddels levend uit het puin gehaald. De omstandigheden waaronder de redders werken zijn levensgevaarlijk omdat het deel van het gebouw dat overeind is gebleven op instorten staat. Op het moment van de ramp vierden rond zevenhonderd mensen een bruiloft toen de vloer van de vierde verdieping het begaf en de feestvierders door drie verdiepingen heen naar beneden stortten. De politie sluit een aanslag uit: de ramp is het gevolg van fouten die bij de bouw in 1986 zijn gemaakt. (Foto Reuters)

RAMP: pagina 4