Dansende kersen

Zou je dat willen, het meest beroemde kind ter wereld zijn?

Moet je wel iets kunnen wat anderen niet kunnen. Dansen bijvoorbeeld.

De kleine Shirley Temple was daar zo goed in dat ze, toen ze drie jaar was en nog niet eens goed kon praten, al in films speelde. Ze zong en kon fantastisch tapdansen, dat is al tikkend met je tenen en je hakken een heel spannend ritme aangeven. Binnen korte tijd wist zon beetje de hele wereld wie ze was, althans van de mensen die naar de bioscoop gingen.

Ze had vrolijke krullen en was heel leuk om te zien. De beroemde filmsterren in Hollywood vonden het een eer om met haar in een film te spelen. In 1934 werd ze zes en maakte in dat jaar wel vier films. Het is alweer lang geleden. Toch kom je haar naam zo af en toe nog tegen.

Laatst bijvoorbeeld, in een restaurant in Amerika. Daar hadden ze een heel lekker drankje voor kinderen naar haar genoemd. Het zat in een heel hoog glas en had verschillende kleuren en er hingen ook een paar kersen over de rand. Wat zou erin zitten? Ik heb het gevraagd.

Sinaasappelsap, zei het meisje dat bediende. En gemberbier. Gemberbier? Dat is geen echt bier maar een lekkere frisdrank uit een flesje. Helemaal zonder alcohol. Wat het glas zo mooi maakte is dat er op het laatst nog een paar druppels grenadine in werden geschonken. Grenadine wordt gemaakt van de vrucht die granaatappel heet. Die is beroemd om zijn rode binnenste. Daar wordt grenadine van geperst. Zo zit dat!

Maak als het lekker warm weer wordt dat lekkere drankje en vraag aan je vader of hij alle videotheken afbelt of ze een film van Shirley Temple hebben, zodat je kunt zien hoe je moet tapdansen. Zingen kun je natuurlijk wel.

En vergeet die kersen niet in het glas. Hang ze ook aan je oren. Dat is helemaal leuk en dat deed Shirley vast ook wel eens.

    • Philip Mechanicus