Akkoord CAO Hema-personeel

De acties van het Hema-personeel hebben resultaat geboekt. Directie en bonden hebben gisteren een nieuwe CAO gesloten nadat de Hema woensdagavond een nieuw bod had gedaan die de bonden accepteren. De 10.000 medewerkers van de Hema krijgen per 1 juni 2001 3,8 procent loonsverhoging en per 1 april volgend jaar 3,7 procent. Aanvankelijk wilde de directie de loonsverhoging van 7,5 procent over twee jaar alleen in kleine stappen uitbetalen. Dat vonden de bonden onacceptabel. ,,Daardoor zouden fulltime verkopers er duizend gulden op achteruit gaan'', verklaarde een woordvoerster van FNV Bondgenoten. Wel is de loonsverhoging lager uitgevallen dan de bonden eerder deze week eisten. Vendex KBB laat weten tevreden te zijn over de nieuwe CAO. ,,De klanten hebben tot dusver nog weinig gemerkt van de acties, maar dit kon niet langer zo doorgaan'', aldus een woordvoerder.