VERTROUWEN

Tsheu-la Ling, de oud-voetballer die onder de merknaam Fitshape al een tiental jaren voedingssupplementen op de markt brengt, schrijft de commotie voor een belangrijk deel toe aan onwetendheid. Hij begrijpt niet dat sportartsen, zoals Cees-Rein van den Hoogenband bij PSV, na positieve dopingtesten van Edgar Davdis en Frank de Boer het gebruik van voedingssupplementen onmiddellijk hebben afgeraden. ,,Dan schort er iets aan hun kennis'', stelt hij vast. Tsheu-la Ling vertrouwt op zijn producten, die onder de strenge regels van de Nederlandse warenwet wordt gefabriceerd. Ling: ,,Ik koop de grondstoffen gecertificeerd in op de Europese markt. Vervolgens vindt de menging plaats onder de strenge farmacologische voorschriften. Ik garandeer 1000 procent betrouwbaarheid; in mijn preparaten zit geen nandrolon. Dus waarvoor zou ik me zorgen maken?''

Hij zegt in zijn begeleiding van sporters consciëntieus te werk te gaan. Zijn adviezen zijn gebaseerd op eigen voedingsanalyses. ,,Frank Rijkaard heeft als speler jarenlang onze producten gebruikt. En Feyenoord is nog steeds afnemer, ook na de publiciteitsgolf van de laatste weken. Een kwestie van vertrouwen.''