Selectie Radio

Hemelse honderd. De 100 populairste albums op basis van de voorkeur van de luisteraars naar 3FM. Radio 3, 7.00-19.00u.

De ochtenden. In het eerste uur praat schrijver Harry Mulisch over wat de hemel met de aarde te maken heeft en de rol van het toeval. In het laatste uur een gesprek met Bob Dylan-kenner Hans Loeve en favoriete Dylan-nummers van bekende Nederlanders. Radio 1, 9.04-12.00u.

MadiwodoVPRO. Live verslag van de Hilversumse bedevaartstocht ter nagedachtenis van Cor Galis, de stem van de VPRO. Onder leiding van Klaas Vos wordt gewandeld vanaf NS-station Hilversum-Noord naar het VPRO-gebouw. 747AM, 11.02-12.00u.

Knetterende letteren. Na de bespreking van het boek Verboden te lezen! van de Kroatische schrijfster Dubravka Ugresic een gesprek met uitgever Robbert Ammerlaan van Uitgeverij De Bezige Bij. Verder schrijver Hans Dekkers over zijn roman Het vijfde kwartier. 747AM, 14.30-16.00u.

Tussen het Hollandse laagland en de Chileense Andes. In dit eerste deel van een tweeluik over Chili staat zangeres Jacqueline Castro centraal die wegens de dictatuur van Pinochet naar Nederland kwam. Zij zoekt in de Andes naar liederen, verhalen en gedichten van de nomadische bevolking. 747AM, 16.02-16.45u. en herhaling Radio 1, 0.04-0.45u.

Sesjun. Opnamen uit 1974 van het Trio Cees Slinger met Cees Slinger op piano, Henk Haverhoek, bas en Peter Ypma op drums. Met tenorsaxofonist Ruud Brink en gitarist Joe Pass. Radio 4, 23.00-24.00u.