Selectie Radio

De Nederlanden. Eerste deel van het concert, met drie composities van Peter Schat, dat maandag 21 mei in Vredenburg werd uitgevoerd door het Nederlands Blazers Ensemble, Cappella Amsterdam, Nieuw Sinfonietta Amsterdam en het Noordhollands Philharmonisch Orkest. Met medewerking van sopraan Tannie Willemstijn, mezzosopraan Myra Kroese en tenor Marcel Beekman. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van schrijver en regisseur Don Duyns en een verhaal van Arnon Grunberg, een gesprek met Alam Darsano over zijn boek Kinderogen. In het tweede uur Guus Luyters die een anthologie van de moderne Franse poëzie samenstelde. Tegen half twaalf het tweede deel van een portret van Knife in the Water, een band die morbide meezingers maakt. 747AM, 22.02-24.00u.

Stand-up. Over het leven van stand-up comedians die in ons land voortdurend op zoek zijn naar een podium. Dat leven blijkt vol angsten, grappen, black-outs, vervelend publiek, succes en afgang. Radio 1, 0.04-0.45u.