Pathe wil terug in bioscoopladder

De directie van Pathé Filmtheaters wilde met ingang van deze week de programmering van Pathé Arthouse in Amsterdam weer in de bioscoopladder publiceren. Begin dit jaar had Pathé al zijn theaters teruggetrokken uit de ladderadvertentie in de landelijke dagbladen van PCM, omdat het beleid van de bioscoopexploitant zich niet meer richt op klanten die bewust een bepaalde film uitkiezen, maar op impulsbezoekers. Daardoor vermeldt de ladder sindsdien alleen nog de programmering van de meer kunstzinnig georiënteerde filmtheaters in de drie grote steden.

De beslissing van Pathé om alleen met Arthouse terug te keren werd geblokkeerd door protesten van de andere adverteerders in de ladder. Die willen dat Pathé met al zijn theaters terugkomt, of wegblijft. Deze bezwaren werden gehonoreerd door het reclamebureau dat de laddergegevens coördineert.

Er zijn aanwijzingen dat het bezoek aan de niet-Pathé-theaters gunstig wordt beïnvloed door de desertie van de marktleider. Aan de andere kant zou de recette van Pathé Arthouse achterblijven bij de verwachtingen.