HOLLANDSE MOSSELEN MET EEN THAISE TOUCH

Alle ingrediënten die voor dit gerecht nodig zijn liggen tegenwoordig bij een supermarkt in de schappen. Sla de stengel sereh plat en leg er een knoop in. Dan past de stengel in een gewone pan en is hij er ook makkelijk uit te vissen. Rasp de geschilde gemberwortel. Snijd het pepertje in dunne ringen. Snipper de gepelde ui. Breng in een pan de kokosmelk met de gember, sereh, ui, ringetjes peper en nampla aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kokosmelk een minuut of 10 trekken.

Spoel de mosselen onder de kraan af. Doe de mosselen in de pan. Draai het vuur hoog en kook de mosselen ongeveer 3 minuten. Schud ze af en toe om. De mosselen zijn klaar zodra de schelpen zich openen. Schud de korianderblaadjes door de mosselen. Giet meteen het kookvocht door een zeef in een kom. Schep de mosselen in diepe borden. Serveer de saus er apart bij.

    • Anne Scheepmaker