Dudek rond met Arsenal over contract

Doelman Jurek Dudek (28) van Feyenoord heeft gisteren een principe-akkoord gesloten met Arsenal over een vijfjarig contract. De Engelse voetbalclub is op zoek naar een opvolger van de 37-jarige David Seaman.

,,We moeten nog wat kleine dingen bijschaven, maar je mag er vanuit gaan dat het rond komt'', zei Dudeks manager, Jan de Zeeuw, gisteren na een bezoek met zijn Poolse cliënt aan de club uit Londen. ,,Nu moeten de clubs nog een akkoord bereiken.''

Dudek en Arsenal opteren voor een contract tot medio 2006. De Poolse international sprak gisteren met de leiding van de nummer twee uit de Engelse competitie. Dudek had ook een gesprek met trainer Arsène Wenger over zijn rol in de ploeg. Verder bekeek hij het complex van Arsenal.

Manager De Zeeuw zegt niet te weten op welke voorwaarden Feyenoord Dudek wil laten vertrekken. Volgens de Engelse media is Arsenal bereid bijna 21 miljoen gulden te betalen voor de dertienvoudig Pools international. Feyenoord heeft zich bij NAC gemeld om de Hongaarse doelman Gábor Babos los te weken uit Breda.

Dudek is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Feyenoord en is sinds het vertrek van Ed de Goey, in de zomer van 1997, de eerste doelman van de club uit Rotterdam. De Pool staat nog twee jaar onder contract bij Feyenoord.

David Seaman besluit nog deze week of hij zijn contract met Arsenal tot de zomer van 2002 wil verlengen. De toekomst van de inmiddels 37-jarige doelman van het Engelse nationale elftal is onduidelijk geworden door de onderhandelingen met Dudek. ,,Het is niet zo dat ik nu moet vertrekken'', zei Seaman gisteren. ,,Ik heb het nog steeds naar mijn zin bij Arsenal.''

Seaman speelde gisteravond met Arsenal op Highbury een erewedstrijd tegen Barcelona. Het was zijn 497ste duel voor The Gunners. De Spanjaarden wonnen met 2-0 door doelpunten van Alfonso.

Werder Bremen trok gisteren ook een Poolse doelman aan, international Jakub Wierzchowski (24) van Ruch Chorzow. Hij tekende voor drie jaar.