Witschge haalt uit

Ajacied Richard Witschge heeft fors uitgehaald naar zijn coach Co Adriaanse. De middenvelder, die dit jaar veelal op de bank moest plaatsnemen, heeft vanmorgen voor de training tegen het ANP gezegd dat hij nooit meer met hem wil praten.

Witschge, die afgelopen zondag niet bij de selectie tegen Twente zat, wil niets meer met Adriaanse te maken hebben. Witschge vanmorgen: ,,Als Adriaanse trainer blijft van Ajax, wil ik weg. Voor mij is het zinloos langer te blijven. Ik móet gewoon weg. Voor mij hoeft het niet meer, met hem wil ik nooit meer een woord wisselen.''

In het blad Sportweek zegt Witschge deze week dat Adriaanse ,,in de stront kan zakken.'' Witschge kwam voor het eerst in conflict met Adriaanse in september vorig jaar, toen de coach hem voor de wedstrijd tegen RBC uit de selectie zette wegens ,,onvoldoende trainingsarbeid''. Witschge zou de kantjes eraf lopen tijdens de training. Zelf zei hij last te hebben van een blessure. Witschge raakte daarna zijn plaats kwijt en belandde op de bank. Adriaanse gaf de voorkeur aan Rafael van der Vaart.

De laatste tijd speelde Witschge regelmatig, maar zaterdag kreeg hij van Adriaanse te horen dat hij tegen FC Twente niet bij de selectie zat. ,,Richard is geen invaltype, maar ik heb het hem uitgelegd.''

Dat bestrijdt Witschge. ,,Toen ik hoorde dat ik niet bij de selectie zat, heb ik me omgedraaid en ben weggelopen. Ik dacht dat ik de tijd van schoolmeesters wel had gehad.'' Zondag speelt Ajax tegen AZ. Witschge: ,,Ik denk niet dat ik bij de selectie zit. Ik heb wel getraind, maar weet nog niet wat er nu gaat gebeuren.'' Adriaanse was niet voor commentaar bereikbaar.