Uitstel voor producent film Ocean Warrior

Bous de Jong, producent van de door financieringsproblemen geplaagde film Ocean Warrior, heeft nog drie weken de tijd om de financiering rond te krijgen. Tijdens een bijeenkomst voor investeerders in de film probeerde emissiehuis MPC Capital, dat de investeerders heeft geworven, De Jong af te zetten. Een meerderheid van de aanwezigen stemde echter voor schorsing van de vergadering, die over drie weken zal worden hervat.

MPC Capital wil De Jong, tevens beherend vennoot, vervangen door een stichting met onder anderen producent Arnold Heslenfeld en distributeur Chris Brouwer als bestuursleden. MPC-directeur Jaap Wolters is ,,zeer teleurgesteld'' over het uitstel voor De Jong: ,,Hij heeft geen nieuwe plannen, informeert niemand, beschuldigt alleen maar anderen. Wij willen met concrete voorstellen de impasse doorbreken.'' Ocean Warrior, over walvissenredder Paul Watson, is met een budget van 135 miljoen gulden de duurste Nederlandse film ooit, maar wegens de financieringsproblemen ligt de productie sinds half februari stil. De Jong zei afgelopen zaterdag in deze krant dat hij contracten heeft getekend voor 150 miljoen gulden van een Amerikaanse trust.