Moordenaar meldt zich bij Bredase fietser

De vermoedelijke moordenaar van de Bredase tweelingbroers Driesen klampte na zijn daad een fietser aan om hem de weg te wijzen naar het politiebureau.

Zondagochtend, kwart voor twaalf, Breda. Een uur na de moord op de Bredase tweelingbroers Eric en Rob Driesen (44) wordt een fietser aangesproken door een hem onbekende man, die vraagt of hij achterop naar het politiebureau vervoerd kan worden. De fietser overtuigt de man dat het bureau gesloten is, waarop hem gevraagd wordt de politie te bellen. De man zegt net een dubbele moord te hebben gepleegd en wil zichzelf aangeven. Daarop belt de fietser het landelijke politienummer 0900-8844.

Dat is nog maar het begin van de bizarre ontknoping van de moordzaak, zoals die vandaag in de regionale pers wordt verteld. De fietser, die anoniem wil blijven, verklaarde tegen een journalist van BN/De Stem dat hij vervolgens vier keer het verhaal moest vertellen voordat hij de juiste telefoniste aan de lijn kreeg. Als dan na een klein half uur de politie er nog niet is, belt de fietser met instemming van zijn opvallende passagier nogmaals. De telefoniste vertelt hem dat het arrestatieteam onderweg is.

Tien minuten later passeert toevallig een politieauto met een wijkagent erin. De mannen laten de auto stoppen, en de agent neemt de passagier mee. De fietser besluit door te rijden. Weer tien minuten later belt het arrestatieteam hem; het staat vol ornaat op de opgegeven kruising, maar er is niemand.

Eric en Rob Driesen waren rijke vastgoedhandelaars, die in Breda bekend stonden om hun flamboyante levensstijl. Hun grootste project was het 30 miljoen gulden kostende Bredase sportcentrum Mega Sport. De gebroeders werden in het huis van Rob doodgeschoten, nadat zijn vrouw en dochter door de moordenaar naar buiten waren gestuurd.

De Bredase politie levert geen commentaar en wil alleen bevestigen dat N. (32) en P.P.(54), beiden woonachtig in Breda, zijn aangehouden op verdenking van de dubbele moord.