JANET

De ouders van Janet Jackson maken zich zorgen over hun dochter. Ze vinden dat ze professionele hulp nodig heeft, omdat ze gepreoccupeerd is met seks.

Haar nieuwe cd, All For You, bevat inderdaad enkele odes aan ongebreidelde seks. Zong ze een jaar of tien geleden nog braaf `Let's Wait A While' als het om geslachtelijk verkeer ging, nu rept ze als de beste leerlinge van Prince over mannen die ze diep in zich wil voelen. ,,Baby, would you mind coming inside of me, letting your juices free, deep in my passions'', zingt Janet, zoals ze zichzelf kortweg noemt, in het nummer `Would You Mind'. En in het hijgnummer `Love Scene (Ooh Baby)' onthult ze dat ze `Ooh baby' zegt, ,,when you're fucking me''.

Wegens de expliciete teksten heeft Singapore All For You al verboden. Je zou bijna denken dat het seksgedoe bedoeld is om dit soort publiciteit opleverende reacties uit te lokken. Want in muzikaal opzicht geeft `All For You' geen enkele aanleiding tot opwinding. Bevatte voorgaande cd's van Janet Jackson op zijn minst een paar ijzersterke nummers, op `All For You' regeert de middelmaat. Verreweg het beste nummer is het titelnummer, een discostamper die als eerste op single is uitgebracht. Hierin volgt Janet de trend om terug te grijpen op de muziek uit de jaren zeventig en tachtig, in dit geval de disco van Chic. Maar de rest van de nummers, als vanouds geproduceerd door Jimmy Jam & Terry Lewis, klinkt door de overdaad aan computergestuurde elektronica niet veel anders dan de doorsnee arrenbie.

Janet: All For You (Virgin Records)

    • Bernard Hulsman