Arrestaties na misbruik mogelijk 90 kinderen

De Italiaanse politie heeft zes mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij seksueel misbruik van mogelijk negentig kinderen in de leeftijd van negen tot dertien jaar, van wie er inmiddels 37 zijn geïdentificeerd. De kinderen werden soms gedwongen tot het gebruik van cocaïne. Volgens de politie verdienden de zes, onder wie de vader van twee misbruikte jongens, geld met de verkoop van cd-roms met opnamen van seksuele handelingen; ook zouden er plannen zijn geweest om drie van de kinderen te verkopen. Een groot aantal kinderen werd tot prostitutie gedwongen. De politie heeft cd-roms met meer dan 89.000 foto's gevonden en videobanden met honderden films. In het huis van de man die de groep leidde, een 37-jarige ex-politieman, werden ook plannen gevonden voor aanslagen door het `Pedofielen Bevrijdingsfront' op politieagenten, rechters en priesters die zich inzetten tegen kindermisbruik. De politie gaat ervan uit dat er nog meer mensen bij het seksueel misbruik betrokken zijn.