Veel werelddans op Holland Dance

Op het Holland Dance Festival, dat vanaf 14 november in vier Haagse theaters wordt gehouden, zijn veel moderne dansgroepen uit Turkije, China, Cuba en Zuid-Afrika te zien. Al bekend in Nederland zijn het Amerikaanse Pilobolus Dance Theater en Twyla Tharp Dance; nieuw zijn de hiphop-groep Rennie Harris en Richard Move, de laatste met een solo waarin hij in de huid kruipt van de legendarische Amerikaanse choreografe Martha Graham. Met het thema van dit festival, `Going Places!', wil artistiek directeur Samuel Wuersten de internationale samenwerking in de dans onder de aandacht brengen.

Traditiegetrouw is het Nederlands Dans Theater prominent in het festival aanwezig, met een openingsprogramma door NDT1, NDT2 en NDT3 samen. De Australische Meryl Tankard (ex-danseres bij Pina Bausch) werkt met de ouderen van NDT 3. Choreograaf Jirí Kylián creëert een solo voor de Japanse (ex-NDT1)danseres Megumi Nakamura. Opvallende Nederlandse produkties zijn die van Conny Janssen Danst samen met streetdancegroep 010 B'Boyz. Op het festival beleeft de in 1997 opgeheven groep Djazzex haar wedergeboorte.