Portas verslaat Ferrero

De Spaanse tennisser Albert Portas heeft gisteren verrassend het toernooi van Hamburg gewonnen. In de lange finale over vijf sets (4-6, 6-2, 0-6, 7-6 en 7-5) was de 27-jarige Spanjaard te sterk voor zijn landgenoot Juan Carlos Ferrero.

Portas drong via de kwalificatie het toernooi binnen. Daarna bereikte hij de finale door te winnen van de Zweed Magnus Norman, de Fransman Sebastien Grosjaen, de Spanjaard Alberto Martin en de Australiër Lleyton Hewitt.

De finale was een ware thriller. Ferrero won de eerste set, verloor de tweede en leek daarna eenvoudig op de zege af te gaan. De derde set won Ferrero heel eenvoudig met 6-0. Maar Portas gaf niet op. Hij won de vierde set in een tiebreak, en maakte het vervolgens op zijn tweede matchpoint af.

Het toernooi van Hamburg behoort tot de Masters Serie. Portas ontving voor zijn zege ongeveer 1 miljoen gulden.

Jelena Dokic heeft in Rome het eerste WTA-toernooi in haar carrière gewonnen. De Joegoslavische versloeg in de eindstrijd de Française Amelie Mauresmo met 7-6 en 6-1.

Dokic maakte daarmee een einde aan de indrukwekkende zegereeks van Mauresmo. De tennisster won vorige week het toernooi in Berlijn en had daarvoor ook al drie andere evenementen op haar naam gebracht.