Pop in Covent Garden

Het wereldberoemde en historische Londense Royal Opera House Covent Garden wil voor het eerst in de geschiedenis popsterren presenteren, meldde gisteren The Sunday Times. Het prestigieuze koninklijke theater, waar wordt opgetreden door de Royal Opera onder leiding van chef-dirigent Bernard Haitink, en het Royal Ballet, zou al in onderhandeling zijn met de IJslandse zangeres Björk voor een concert in september. Artiesten als Elton John en Céline Dion zijn ook van harte welkom, maar de omstreden rapper Eminem komt er niet in, aldus de krant.

De opmerkelijke stap kan zeker rekenen op kritiek van de harde kern conservatieve operaliefhebbers in de Britse hoofdstad, voorspelt de zondagskrant. De nieuwe directeur van The Royal Opera House zou tot de verbreding van het repertoire hebben besloten uit financiële overwegingen en wegens de aanhoudende kritiek op de `elitaire atmosfeer' rond het recent voor zo'n 700 miljoen gulden gerenoveerde theater.