Liverpool besluit seizoen met ereronde

Liverpool heeft gisteren met een uitzinnige menigte in de eigen stad het einde van het succesvolle seizoen gevierd. The Reds, die eerder al de zogenoemde Treble wonnen, verzekerden zich op de slotdag van de Engelse competitie van een plaats in de voorronde van de Champions League.

De ploeg van de Franse coach Houllier versloeg vier dagen na de 5-4 zege op het Spaanse Alavés in de finale van het UEFA-Cuptoernooi in Londen Charlton Athletic met 4-0 door treffers van Fowler (2), Owen en Murphy. Daardoor eindigde het elftal met doelman Westerveld als derde, één punt voor Leeds United. Eerder veroverde Liverpool in eigen land ook al de League Cup en de FA Cup.

Jerrel Hasselbaink loodste Chelsea naar een 2-1 overwinning op het reeds gedegradeerde Manchester City, waardoor de ploeg van de Italiaanse coach Ranieri zich als de nummer zes plaatste voor het UEFA-Cuptoernooi. Met 23 doelpunten werd Hasselbaink topscorer van de Premiership.

Manchester United, met Arsenal al langer zeker van de Champions League, verloor voor de derde keer op rij. Dat overkwam de kampioenen in Londen bij Tottenham, 3-1. De Nederlander Korsten scoorde twee keer voor de Spurs.

In Spanje heeft Barcelona drie wedstrijden voor het einde van de competitie nog altijd kans op deelname aan de voorronde van de Champions League. De Catalanen wonnen zaterdag de uitwedstrijd bij Deportivo Alavés door een doelpunt van Overmars en hebben drie verliespunten meer dan nummer vier Real Mallorca dat zondag met 1-0 bij Espanyol won.

Nummer twee Deportivo La Coruña had het gisteren moeilijk bij Real Oviedo maar won wel: 3-2. Diego Tristan maakte alle treffers voor Deportivo. Veteraan en middenvelder Donato eindigde het hectische duel als doelman, omdat Milona zijn tweede kaart kreeg wegens tijdrekken. Koploper Real Madrid houdt zijn zes punten voorsprong op Deportivo. De ploeg van sterspeler Figo won met 1-0 bij stadgenoot Rayo Vallecano door een doelpunt van Guti.

In Italië maakte geen van de bovenste drie ploegen een misstap. Voor AS Roma komt de titel in zicht. Drie speeldagen voor het einde heeft de ploeg van trainer Capello vijf punten voorsprong op titelverdediger Lazio en zes punten op Juventus. Bij het gedegradeerde Bari kwamen de Romeinen nooit in de problemen. De Franse international Candela opende na een klein half uur de score. Twee treffers van Batistuta en één van de Braziliaan Cafu bezorgden AS Roma een riante voorsprong alvorens Spinesi in de slotminuut iets terug kon doen.

Lazio moest voor het thuisduel met Udinese uitwijken naar Florence omdat fans zich hadden misdragen. Spits Crespo liet zich niet afleiden door de vreemde omgeving en scoorde tweemaal. Daarmee was hij grotendeels verantwoordelijk voor de 3-1 zege. Castroman en Fiore namens Udinese maakten de andere doelpunten.

Juventus, zonder de van doping verdachte Davids, keek door een treffer van Signori al na twintig minuten tegen een 1-0 achterstand aan bij Bologna. Frans international Trezeguet (2), Tudor en Kovacevic bezorgden de `Oude Dame' alsnog een riante 4-1 overwinning.