Klusjesman verdacht van brand Fireworks

Directeur R. Bakker van het geëxplodeerde vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks verdenkt een voormalig klusjesman die voor hem werkte van brand door schuld en brandstichting, waardoor zijn bedrijf 13 mei vorig jaar de lucht in vloog. Volgens Bakker was klusjesman K. de laatste persoon die het bedrijf op de rampdag bezocht.

De directeur heeft, naar zaterdag pas bekend is gemaakt, donderdag bij de politie aangifte gedaan. De aangifte geldt ook voor alle andere personen die tussen vrijdagavond 12 mei en het moment van de explosie op het terrein waren.

Het is onduidelijk wat justitie met de aangiften gaat doen. De Almelose persofficier van justitie P. van Kesteren, zegt dat als er nieuwe elementen bijzitten die tijdens eerder onderzoek niet zijn meegenomen, ,,we daar alsnog naar zullen kijken.''

Volgens Bakkers advocaat J. Plasman heeft zijn cliënt nu pas aangifte gedaan, omdat het onderzoek naar de oorzaak van de vuurwerkramp niet opschiet. ,,Bakker wil alle middelen aangrijpen die tot een oplossing kunnen leiden'', zegt de raadsman.

Volgens Plasman heeft zijn cliënt geen harde bewijzen, maar is de aangifte gebaseerd op een leugenachtige verklaring die K. tijdens een eerder onderzoek zou hebben afgelegd.

In januari arresteerde de politie de 33-jarige A. de V. uit Enschede. Hij heeft tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Bovendien zijn er aanwijzingen dat zijn alibi niet deugt en zijn er sporen van vuurwerk op zijn kleding aangetroffen. De V. zit nog steeds in hechtenis en ontkent iedere betrokkenheid. Hij staat op 5 juli voor de rechtbank in Almelo.