Golfer Woods verpulvert concurrentie

Het Duitse Open in St. Leon-Rot, bij Heidelberg, mocht dan het sterkst bezette golftoernooi van Europa zijn, Tiger Woods heeft er niets van heel gelaten. 's Werelds nummer één verpulverde de concurrentie met fenomenale slotronden in 63 en 66 slagen. De Nieuw-Zeelander Michael Campbell eindigde op vier slagen als tweede. Woods maakte zijn startgage – van naar verluid vijf miljoen gulden – waar met de tweede triomf in drie starts in het met zes miljoen gulden gedoteerde Duitse toernooi van de Europese Tour. Twee jaar geleden zegevierde de 25-jarige Amerikaan op dezelfde baan eveneens. Vorig jaar, toen het toernooi naar Gut Kaden bij Hamburg was verplaatst, moest hij de Engelsman Lee Westwood laten voorgaan. De Argentijn Eduardo Romero, die in de derde ronde de leiding had overgenomen van Campbell, raakte zo van streek dat Tiger Woods hem op de hielen zat, dat hij in de laatste omloop nergens meer was. Met 77 slagen zakte hij naar de veertiende positie in het eindklassement. Woods nam gisteren definitief de leiding door een eagle op de par-4 dertiende hole.