Dudek mag van Feyenoord naar Arsenal

Doelman Jurek Dudek van Feyenoord voert morgen in Londen een gesprek met Arsenal over een overgang naar de Engelse club. Feyenoord houdt rekening met een vertrek van de Pool en heeft bij NAC geïnformeerd naar de vraagprijs van de Hongaarse doelman Gábor Babos.

Manager Hans Hagelstein van Feyenoord bevestigde vanmorgen dat Feyenoord gisteren ,,verregaande besprekingen'' met Arsenal heeft gevoerd. ,,Het gat tussen vraag en aanbod is zeker overbrugbaar. We verwachten geen problemen over de transfersom'', zei Hagelstein. Hij bevestigde dat Feyenoord later deze week onderhandelt met spits Jan Vennegoor of Hesselink van FC Twente.

De 28-jarige Dudek speelde gisteren tegen FC Utrecht vermoedelijk zijn laatste thuiswedstrijd voor Feyenoord. Hij liep na afloop een ereronde en zwaaide met een vlaggenstok uitbundig naar het legioen dat hem via spreekkoren smeekte om te blijven. Dudek noemde de mogelijke overgang naar Arsenal ,,een droom'' en zei te hopen dat de onderhandelingen slagen.

Zijn zaakwaarnemer Jan de Zeeuw had gisteren ,,een kort onderhoud met een delegatie van Arsenal''. Volgens De Zeeuw, die Dudek in 1996 heeft gescout voor Feyenoord, is de Londense club ,,ook in andere keepers geïnteresseerd'' en betreft het morgen ,,slechts een oriënterend gesprek''.

Arsenal zoekt een opvolger voor de 37-jarige doelman David Seaman.

Dudek heeft bij Feyenoord een doorlopend contract tot 2003. Hij schermde eerder met belangstelling uit het buitenland. De wekelijkse uitblinker was ontevreden over zijn salaris, dat lager uitvalt dan het maandloon van andere basisspelers. Dudek was met het bestuur in een arbitragezaak verwikkeld over de winstpremies.

Feyenoord heeft verschillende opties voor de opvolging van Dudek. De 23-jarige reservedoelman Zbigniew Malkowski, eveneens uit Polen afkomstig, is een van de kandidaten. Volgens keeperstrainer Pim Doesburg ,,is hij nog niet helemaal klaar voor de top''. Mede daarom heeft Feyenoord belangstelling voor de Hongaarse doelman Babos, die vorige zomer met zijn trainer Henk ten Cate van MTK Boedapest naar Breda verhuisde.

De 26-jarige Babos heeft bij NAC een doorlopend contract tot 2004. Volgens algemeen directeur Roelant Oltmans voert NAC deze week besprekingen met Feyenoord. ,,Niet van harte, want hij heeft bewezen een goede keeper te zijn. Maar als kleine club moet je beseffen dat een speler bij een grote club zijn positie kan verbeteren'', reageerde Oltmans vanmorgen.