Agent wordt niet vervolgd na doden Pierre Bouleij

De politieagent die de Bosschenaar Pierre Bouleij heeft doodgeschoten zal niet worden vervolgd. Dat heeft de hoofdofficier van justitie in Den Bosch vandaag bekendgemaakt. Volgens hem wordt de zaak geseponeerd omdat de agent ,,terecht een beroep kan doen op noodweer''. Bouleij werd op 16 december vorig jaar doodgeschoten in zijn woning, toen de politie hem wilde arresteren. Het incident leidde tot hevige rellen in de Graafsewijk in Den Bosch. Volgens het OM was er sprake van ,,een kleine ruimte, een agressieve Bouleij met een mes en kon de agent geen kant op''. De nabestaanden en hun raadsman N. Meijering bestrijden deze lezing, omdat Bouleij in de rug zou zijn geschoten. Zij zullen het seponeren van de zaak niet accepteren en bij het gerechtshof in Den Bosch eisen dat het OM alsnog overgaat tot vervolging.