Selectie Radio

Vroege vogels. Aandacht voor o.a. de populatie grote sterns op het eiland Griend, de actie van Greenpeace tegen het gebruik van giftige POP's (Persistent Organic Polutants) in computers, televisies, conservenblikken en cd's,

het vertrek van rotganzen naar Siberië, statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes en vlinders in de stad. Radio 1, 8.10-10.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Debat tussen Tweede Kamerlid voor de SP, Harry van Bommel, en directeur van het Middle East Bureau Fuad Hussein over de verlichting van de sancties tegen Irak. Verder Eddy Keizer van de stichting `Een ander joods geluid' en een debat over de plannen van de Amerikaanse president Bush voor een raketschild. 747AM, 13.02-15.00u.

Annie M.G. Schmidt-avond. In verschillende programma's komen de mooiste liedjes (o.a. De Ouwe Jacob), het kinderrepertoire (Dikkertje Dap), het theaterwerk, cabaret en musicals (Heerlijk duurt het langst) aan de orde. Tussen negen en tien uur een gesprek met Hetty Blok die hoofdrollen speelde in De famile Doorsnee en Ja zuster, nee zuster. Radio 2, 18.02-23.00u.

Opium. Uitgever Wouter van Oorschot praat over de binnenkort te verschijnen biografie over Bob Dylan Down the Highway. Tevens uitgever Vic van der Reijt over het Elsschot-festival. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Door technische omstandigheden vorige week niet uitgezonden gesprek met Maastrichtse hoogleraar Arnold Labrie over het verlangen naar zuiverheid in de Europese cultuur, met allerlei mogelijke gevaren en uitwassen. Hij schreef er een studie over: Zuiverheid en decadentie. Aan de hand van de roman Dracula van Bram Stoker laat hij zien hoe deze roman het Victoriaanse Engeland `zuiver' wilde houden. 747AM, 23.02-24.00u.

Nachtlicht. De zendercoördinatoren Kees Toering (Radio 2) en Jan Westerhof (Radio 1 en 747AM) praten over de huidige omroeppraktijk en hun toekomstplannen. Verder leveren o.a. de media-critici Paul van Liempt van Het Parool en Ruud Verdonck van Trouw het nodige commentaar. Radio 1 & 2, 1.02-6.00u.