Punten sparen

Texaco weet waar de automobilist voor komt. Om punten te sparen. Daar heeft hij veel geld voor over. En verder nog een tankje benzine graag. Als hij tweehonderd liter heeft getankt, mag hij voor een zogenoemd `rocktientje' inkopen bij Blokker of Megapool. Wat een buitenkansje. Bij Texaco lijkt het altijd sinterklaas.

Nieuwlichters als Tango hebben dat niet in de gaten. Dat bedrijf levert alleen brandstof in onbemande pompen voor vijftien tot achttien cent per liter minder dan Texaco. Bij tweehonderd liter scheelt dat zeker drie tientjes. Maar dat zou de automobilist helemaal niet willen volgens Texaco. Wat doet Texaco dus? Die investeert in een campagne met tijdelijke dumpprijzen in Nijmegen om het Tango-station van de markt te wippen. Dan kunnen daarna de prijzen weer terug naar het door de consument gewenste hogere peil. Maar deze week heeft de kartelpolitie Texaco aangepakt. Vol onbegrip voor de consument die een moord zou doen voor een Blokker consumptietientje. Pas op, straks levert Blokker nog een Texaco-benzine-bon bij aankoop van een prullenmand.

    • Maarten Huygen