Opschudding over oordopjes in voetbalduel

Wanderly Luxemburgo, ex-bondscoach van Brazilië, heeft in de nationale competitie opschudding veroorzaakt. De huidige coach van Corinthians uit Sao Paulo heeft toegegeven dat hij afgelopen zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Santos (2-1) via een elektronische verbinding voortdurend in contact stond met twee spelers uit zijn ploeg. Zowel doelman Mauricio als middenvelder Ricardinho droeg een oordopje waarin Luxemburgo zijn instructies overbracht. De oordopjes kregen extra aandacht in de Braziliaanse media, omdat uitgerekend de 'aangesloten' Ricardinho het beslissende doelpunt op zijn naam bracht. Santos-voorzitter Teixeira was verbolgen over het technische snufje bij Corinthians. Hij sprak van een illegale actie en tekende beroep aan tegen de uitslag van de wedstrijd.